Zeebaars op zoutsteen

Zeebaars op zoutsteen

  • Benodigdheden:
  • Zeebaars
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • Peper
  • Extra:
  • Zoutsteen
  • Slagerstouw
  • Bereidingstijd: ca. 30 min.
  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 180 graden.
  • Leg de zoutsteen op het indirecte deel van de BBQ zodat deze rustig op kan warmen.
  • Snij intussen de venkel fijn en de citroen in schijfjes.
  • Vul de zeebaars met de venkel en de citroen.
  • Knoop deze voorzichtig dicht met slagerstouw.
  • Bestrooi nog even met wat peper.
  • Leg nu de zeebaars voorzichtig op de zoutsteen aan de indirecte zijde.
  • Laat de zeebaars lekker garen voor 15 min. met de deksel dicht.
  • Draai na 15 min. de zeebaars voorzichtig om en garen we ook deze zijde voor 15 min. met de deksel dicht.
  • Nu is de zeebaars klaar, haal hem nu voorzichtig van de bbq.
  • Snij de touwtjes door.
  • De vulling kan uit de buik gehaald worden maar kan ook samen met de zeebaars gegeten worden wat ook erg lekker is.
  • Eet smakelijk.
3+