Zalmbonbons

Zalmbonbons

  • Benodigdheden:
  • Zalm zonder huid ca. 500 gram
  • Snufje zout (ik gebruik daarvoor Maldon zout)
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • Japanse mayonaise
  • Teriyaki saus
  • Furikake kruiden
  • Optioneel: maar wat ik erg lekker vind zijn de Sunny Salmon van Big Boy bbq & smoke

  • Extra:
  • Cederhouten rookplankje
  • Kerntemperatuurmeter

  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar 120 graden direct.
  • Rookplankje hoef je niet te weken in water. Hij gaat sneller roken ipv dat hij eerst gaat stomen.
  • Snijd de zalm in gelijke blokjes en leg deze op het rookplankje.
  • Bestrooi de zalm met een klein beetje zout en ook de kruiden als je die gebruikt.
  • Leg het rookplankje op de BBQ.
  • Haal het plankje met de zalm van de BBQ bij 50 graden kerntemperatuur.
  • Drizzel de Japanse mayonaise en teriyaki saus over de zalm en bestrooi met de furikake kruiden en bosui.
  • Eet smakelijk.
1+