Zalm gerookt op cederhouten plankje
- Benodigdheden:
- Zalm ca. 550 gram
- 30 gram grof zeezout
- 30 gram viskruiden (ik heb de dry rub vis van van beekum specerijen gebruikt)
- 700 ml water
- Extra:
- Cederhouten rookplankje
- Kerntemperatuurmeter
- Bereidingstijd:
- Voorbereiding 2 uur
- Garing ca. 30 min.
- Voorbereiding:
- Eerst beginnen we aan de voorbereiding door de zalm te pekelen.
- Los in 700 ml lauw water het zout en de kruiden op en laat dit afkoelen.
- Leg de zalm in een bak waar deze net in past en giet de koude pekel erbij.
- Dek dit af en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Bereiding:
- Als de zalm bijna uit de pekel mag gaan we de BBQ aansteken.
- Rookplankje hoef je niet te weken in water. Hij gaat sneller roken ipv dat hij eerst gaat stomen.
- Stook de BBQ op naar 120 graden direct.
- Haal de zalm uit de pekel en dep deze droog.
- Leg de zalm op het plankje en doe deze op de bbq.
- Bij 50 graden kerntemperatuur is de zalm klaar.
- Haal de zalm nu van de BBQ en is klaar om te serveren.
- Serveer tip: Jura marinade van van Beekum specerijen.
- Eet smakelijk.
+3