Zalm gerookt op cederhouten plankje

Zalm gerookt op cederhouten plankje

  • Benodigdheden:
  • Zalm ca. 550 gram
  • 30 gram grof zeezout
  • 30 gram viskruiden (ik heb de dry rub vis van van beekum specerijen gebruikt)
  • 700 ml water
  • Extra:
  • Cederhouten rookplankje
  • Kerntemperatuurmeter
  • Bereidingstijd:
  • Voorbereiding 2 uur
  • Garing ca. 30 min.
  • Voorbereiding:
  • Eerst beginnen we aan de voorbereiding door de zalm te pekelen.
  • Los in 700 ml lauw water het zout en de kruiden op en laat dit afkoelen.
  • Leg de zalm in een bak waar deze net in past en giet de koude pekel erbij.
  • Dek dit af en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Bereiding:
  • Als de zalm bijna uit de pekel mag gaan we de BBQ aansteken.
  • Rookplankje hoef je niet te weken in water. Hij gaat sneller roken ipv dat hij eerst gaat stomen.
  • Stook de BBQ op naar 120 graden direct.
  • Haal de zalm uit de pekel en dep deze droog.
  • Leg de zalm op het plankje en doe deze op de bbq.
  • Bij 50 graden kerntemperatuur is de zalm klaar.
  • Haal de zalm nu van de BBQ en is klaar om te serveren.
  • Serveer tip: Jura marinade van van Beekum specerijen.
  • Eet smakelijk.

2+