Varkenswangetjes stoof

Varkenswangetjes stoof

  • Benodigdheden:
  • 800 gram varkenswangetjes
  • Kruiden naar keuze (ik heb de SPG van van beekum specerijen gebruikt)
  • 2 uien
  • 1 snee witbrood
  • 2 el boter
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes tijm
  • 2 el mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el bruine suiker
  • 500 ml donker bier
  • Peper
  • Zout
  • Extra:
  • Dutch oven of braadpan
  • Skilled

Voorbereidingstijd: 20 min

Bereidingstijd: 120 min

  • Bereiding:
  • Bereid de BBQ voor op ca. 180 graden direct.
  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Ontvlies de varkenswangetjes indien nodig, snijd in de gewenste grote en kruid deze.
  • Zet de skilled op de BBQ en laat deze goed heet worden.
  • Doe een eetlepel boter in de pan en bak de varkenswangetjes kort maar goed aan.
  • Haal de varkenswangetjes uit de pan en blus de pan met het bier en roer goed de aanbaksels los.
  • Haal de pan van het vuur en zet deze even opzij.
  • Bereid de BBQ voor op ca. 120 graden door de platesetter in de BBQ te plaatsen of de kolen naar de zijkant te verplaatsen en de luchtstroom te verkleinen door de schuiven wat dichter te zetten.
  • In de tijd van het verlagen van de temperatuur kan de Dutch oven vast in de BBQ gezet worden om vast op te warmen.
  • Als de BBQ op de juiste temperatuur is doe je een eetlepel boter in de Dutch oven en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg nu de varkenswangetjes, ui, knoflook, kruidnagel, tijm, laurierblaadjes, suiker en het bier met de aanbaksels toe in de Dutch oven.
  • Smeer de mosterd op het sneetje witte brood en leg deze ook in de Dutch oven en laat dit sudderen voor ongeveer 2 uur.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
  • De laatste 30 minuten de deksel verwijderen van de Dutch oven en de stoof lekker laten indikken.
  • Eet smakelijk.

0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.