Surf en turf

surf en turf

Surf en turf

  • Benodigdheden:
  • Diamanthaas (ander rundvlees ook mogelijk)
  • Kruiden naar keuze (ik heb de beef booster van big boy bbq & smoke gebruikt)
  • Garnalen
  • Knoflook olie of knoflook boter
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 200 ml slagroom
  • 40 gram parmigiano reggiano kaas geraspt
  • Peper
  • Zout

  • Extra:
  • Slagerstouw
  • Kerntemperatuurmeter
  • Gietijzeren pannetje

Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een directe/ indirecte temperatuur van ca. 200 graden en zet het gietijzeren pannetje vast indirect op de BBQ zodat deze warm kan worden.
  • Maak als eerste de saus, deze kan je op een laag pitje wegzetten totdat die wordt geserveerd.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en doe de geperste knoflook erbij als de boter heet is en bak dit even aan.
  • Voeg de slagroom en de kaas toe en roer dit goed door.
  • Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Kruid de diamanthaas naar smaak met de kruiden en grill de diamanthaas even rondom.
  • Zet intussen het pannetje direct met wat knoflook olie en bak hierin de garnalen.
  • Haal de diamanthaas van de BBQ en snij deze in mooie medaillons.
  • Knoop een touwtje om de medaillons zodat deze mooi rond en een gelijke dikte hebben voor verdere garing.
  • De medaillons gaan we verder grillen tot de gewenste kerntemperatuur (bij mij is dit 54 graden en dat is medium).
  • De garnalen zijn ondertussen ook klaar en kunnen van de BBQ samen met de medaillons.
  • Knip het touwtje van de medaillons en doe hier wat saus naar smaak op en maak het af met de garnalen.
  • Eet smakelijk.

1+