Surf en turf
- Benodigdheden:
- Diamanthaas (ander rundvlees ook mogelijk)
- Kruiden naar keuze (ik heb de beef booster van big boy bbq & smoke gebruikt)
- Garnalen
- Knoflook olie of knoflook boter
- 1 eetlepel roomboter
- 1 teentje knoflook geperst
- 200 ml slagroom
- 40 gram parmigiano reggiano kaas geraspt
- Peper
- Zout
- Extra:
- Slagerstouw
- Kerntemperatuurmeter
- Gietijzeren pannetje
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een directe/ indirecte temperatuur van ca. 200 graden en zet het gietijzeren pannetje vast indirect op de BBQ zodat deze warm kan worden.
- Maak als eerste de saus, deze kan je op een laag pitje wegzetten totdat die wordt geserveerd.
- Smelt de boter in een steelpannetje en doe de geperste knoflook erbij als de boter heet is en bak dit even aan.
- Voeg de slagroom en de kaas toe en roer dit goed door.
- Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Kruid de diamanthaas naar smaak met de kruiden en grill de diamanthaas even rondom.
- Zet intussen het pannetje direct met wat knoflook olie en bak hierin de garnalen.
- Haal de diamanthaas van de BBQ en snij deze in mooie medaillons.
- Knoop een touwtje om de medaillons zodat deze mooi rond en een gelijke dikte hebben voor verdere garing.
- De medaillons gaan we verder grillen tot de gewenste kerntemperatuur (bij mij is dit 54 graden en dat is medium).
- De garnalen zijn ondertussen ook klaar en kunnen van de BBQ samen met de medaillons.
- Knip het touwtje van de medaillons en doe hier wat saus naar smaak op en maak het af met de garnalen.
- Eet smakelijk.