Spit on Fire Review

Spit on Fire Review

Ik mocht als 1 van de eerste de Spit on Fire XL model ontvangen voor mijn Big Green Egg, en hierbij mijn review wat ik dat dit product vind. Lees deze review en misschien is dit ook wel iets voor u.


Spit on Fire is een universeel spit die in Nederland geproduceerd wordt en voor bijna elke kamado passend is en ook nog eens heel betaalbaar is.

  • Dit zijn de modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn:
  • 26 inch (XL) Deze past perfect op de Green Egg XL, The Bastard Xl, Kamado Big Joe. 
  • 25 inch Deze past perfect op de Yakiniku 22 inch en alle kamado’s 25 inch.
  • 23 inch Deze past perfect op de Urban Chef 59, Takumi extra large, Patton 23,5 inch ect.
  • 21 inch (Large) Past perfect op de Green Egg, The Bastard, Kamado Joe, Patton, Takumi, Auplex, Monolith Large (21″), Grill Guru Classic en Elite, ect.
  • 19 inch (Medium) Deze past perfect op de Green Egg, The Bastard, Patton, Takumi, Auplex, Medium
  • 16 inch (Compact) Deze past perfect op de Green Egg, The Bastard, Kamado Joe, Patton, Takumi, Auplex, Monolith ect.
  • Weber summit Dat zorgt ervoor dat het deksel van de Weber Summit toch gesloten kan worden met het spit er in.


Maar in deze review ga ik dieper in op het XL model omdat deze voor mij van toepassing is en ik deze ook in gebruik heb.
Product uitlichting:
Een spit is een mooie tool die je product mooi gelijkmatig gaart doormiddel van een elektrisch aangedreven motor. Spit on Fire heeft speciaal voor het XL model een zwaardere motor (tot 20 kg) erop geplaatst zodat er ook optimaal gebruik gemaakt kan worden van het grote oppervlak wat je tot je beschikking hebt. Daarnaast zit er een 1.5 meter snoer aan zodat je net even wat meer speling hebt wat toch wel erg fijn is, de motor is geheel geluidloos zelfs bij grote belasting wat ook zeker een plus punt is.
De ring zelf is, vanwege de grote, extra stevig gemaakt door deze geheel dubbelwandig te maken en ook deze is net als de kleinere modellen geheel gemaakt zonder zichtbare bevestigingspunten wat dit spit toch wel uniek maakt en een mooie strakke uitstraling geeft.
Het spit is gemaakt van duurzaam 304′ stainless steel met 2 vorken om het vlees te klemmen.


Werking:
De werking is heel eenvoudig doordat het spit van hoog naar laag loopt past deze naadloos tussen de deksel van de kamado en sluit geheel af door de vilt pakking van de bbq zelf waardoor er ook geen warmte verlies is, de motor kan makkelijk op de houder geschoven worden en dan kan de stekker in het stopcontact. Daarna kan het spit met het gewenste product met het uiteinde in de motor worden gestoken en het andere deel rust in de uitsparing van het spit. Daarna kan de schakelaar worden omgezet waardoor het spit langzaam gaat draaien en de deksel gesloten kan worden.


Oordeel:
De spit on fire is een leuke toevoeging voor de BBQ, hij is mooi afgewerkt en hij wordt ook nog eens volledig in Nederland gemaakt. Spit on Fire is vanwege de veelzijdigheid in modellen zeker de moeite waard om mee te nemen in de vergelijking als je op zoek bent naar een spit.

Spit on Fire is verkrijgbaar bij de grotere webshops en winkels en natuurlijk via www.thebarbecuelady.nl vanaf €199,95

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.