Spareribs teriyaki

Spareribs teriyaki

  • Benodigdheden:
  • Spareribs (ik heb babybacks ribs gebruikt)
  • Kruiden naar keuze (ik heb de sparerib kruiden van van beekum specerijen gebruikt)
  • Teriyaki saus (ik heb de teriyaki saus van van beekum specerijen gebruikt)
  • Pakje appelsap
  • Extra:
  • Glaze kwast
  • Aluminiumfolie
  • Bereidingstijd:
  • Babyback ribs: 2 – 2 – 0,5 (uur)
  • Dik bevleeste ribs hou dan 3 – 2 – 1 (uur) aan.
  • Voorbereiding:
  • De voorbereiding begint de avond van tevoren.
  • Verwijder het vlies aan de binnenkant van de ribs, doe dit doormiddel van de achterkant van een lepel tussen de ribs te steken en het vlies een stukje los te maken, hierna kan je met je handen het vlies verder los trekken.
  • Als dit verwijdert is gaan we beide zijde in de kruiden zetten en goed inwrijven.
  • Zet dit een nachtje afgedekt in de koelkast.

  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 110 graden indirect.
  • Leg de ribs nu voor 2 uur op de BBQ.
  • Na deze 2 uur gaan de de ribs van de BBQ en gaan we ze inpakken.
  • Pak 2 stukjes aluminiumfolie ivm scherpe botjes en pak hier de ribs in per stuk met 3 eetlepels appelsap.
  • Leg nu de ribs weer terug op de BBQ voor nog 2 uurtjes.
  • Na 2 uur halen we de ribs weer van de BBQ en halen we ze uit de aluminiumfolie (voorzichtig want nu ze zijn al erg zacht).
  • Leg de ribs nu terug op de BBQ om ze weer iets steviger te laten worden.
  • Na 15 minuten gaan we de ribs aflakken met de saus.
  • Laat nu de ribs nog 15 minuten op de BBQ liggen.
  • Haal de Ribs nu van de BBQ.
  • Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.