Smobot BBQ controller review

Smobot BBQ controller review

Wat is Smobot? Smobot is een BBQ controller, maar niet zomaar 1, deze behoudt de werking van een kamado zoals deze bedoeld is en dat is met een gepatenteerd dempingssysteem die op de kamado topvent kan worden gemonteerd. Deze vervangt het bestaande margrietwiel en regelt de ingestelde temperatuur door de natuurlijk trek in de BBQ te regelen door zichzelf te verstellen, hierdoor is uit tests gebleken dat het houtskool verbruik minder is dan controlers die gebruik maken van een ventilatortje. Smobot kan aan de WIFI gekoppeld worden waardoor er ook gebruik kan worden gemaakt van cloud monitoring.

 • Op het moment zijn er 4 types te verkrijgen:
 • Type A: Green Egg M, L, XL, XXL – The Bastard M,L – Primo – Grill dome infinity en Grill Guru L.
 • Type B: Kamado Joe – Saffire – Ruby Kamado – Monolith.
 • Type C1: Green Egg minimax, Small.
 • Type C2: Kamado Joe junior.
 • Ook zijn er 2 maten adapters te krijgen voor als je geen los margrietwiel hebt zoals de Kamado Joe en de nieuwe top van de Green Egg.
 • Wat zit er bij de Smobot kit:
 • 1 X Smobot controller
 • 1 X Robotic demper
 • 1 X Grilthermometer
 • 2 X Voedselthermometer
 • 1 X USB voeding en kabel
 • LET OP! Adapter is los te bestellen en wordt niet standaard meegeleverd.

Mijn review: Mijn eerste indruk van de Smobot is dat het er netjes en veelbelovend uitziet en het een compleet pakket is inclusief 2 roosterprobes en een roosterklem. Het bevestigen van de demper op de adapter was snel gedaan doormiddel van 1 schroefje. Dan komen we bij het instelgedeelte, er zit een duidelijke beschrijving bij (in het Engels) die stap voor stap uitlegt hoe je de Smobot kan koppelen aan de WIFI en aan het monitor gedeelte, dit duurde nog geen 15 minuten.

De eerste keer dat ik getest heb was met wat spareribs. Heb toen alleen de controller aangesloten met een rooster probe maar nog geen vlees probe gebruikt. Opstarten was nog even kijken wat het beste werkte met dit systeem maar eigenlijk is het niet anders dan dat je normaal doet, in mijn geval met de Looftlighter en zorgen dat de kolen echt goed branden en een beetje op temperatuur zijn. Daarna de Plate setter plaatsen en de onderzijde van de BBQ op ongeveer 1/3 open zetten en de Smobot regelt de rest. De Smobot hield de BBQ super stabiel op temperatuur en zelfs nadat de BBQ werd geopend voor het inpakken en aflakken werd de ingestelde temperatuur weer snel gestabiliseerd. Dus al met al een positief eerste gebruik en nog geen minpunt ontdekt.

Ook de keren erna heeft de Smobot mijn BBQ super stabiel gehouden en minimale temperatuur schommeling gehad, zelfs gedurende sessies van 13 uur. De vleespropes die erbij geleverd worden zijn ook mooi accuraat en zit geen temperatuur verschil in als ik ze vergelijk met mijn andere meters. Ook ben ik zelfs een paar keer de deur uit geweest wat ik eigenlijk nooit zou doen maar via de cloud monitoring kon je mooi zien dat die hem gedurende die tijd mooi stabiel hield en maakte ik mij geen zorgen dat er iets fout zou gaan.

Oordeel: Heb nu de Smobot een tijd in gebruik gehad en kan niets anders zeggen dat ik verrassend positief ben over dit product. Was beetje tegen het idee van de bbq controllers maar dat is zeker bij gedraaid na het gebruik van de Smobot. De bbq verbruikt niet meer en misschien zelfs wel minder houtskool dan dat die doet zonder controller en het geeft toch wel aardig wat gemak als je voor bijvoorbeeld pulled pork of vergelijkbare producten gaat wat uren duurt. Je hebt er helemaal geen omkijken naar, je kunt de deur uit of s’nachts de BBQ aanzetten met het prettige gevoel zonder dat je bbq in temperatuur kan stijgen of zakken wat je eigenlijk wilt voorkomen.

De Smobot is te verkrijgen via www.smobot.nl vanaf €315,00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.