Saucijzenbroodjes
- Benodigdheden:
- 300 gram half om half gehakt
- 1 ei
- 1 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel gehaktkruiden (ik heb de gehaktkruiden met zout van Van Beekum specerijen gebruikt)
- 2 eetlepels paneermeel
- Rol verse bladerdeeg (diepvries plakjes is ook mogelijk)
- Extra:
- Pizzasteen
- Kwastje voor het ei
- Bakpapier
Voorbereidingstijd: ca. 15 min
Bereidingstijd: ca. 30 min
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 200 graden.
- Meng het gehakt met een 1/2 ei, knoflook, gehaktkruiden en de paneermeel goed door elkaar.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel dit in 6 gelijke delen.
- Verdeel het gehakt ook in 6 delen en maak hiervan een worstje in het bladerdeeg.

- Vouw de lange zijde over het worstje heen en druk de lange zijde nu goed dicht met een vork.
- Leg de saucijzenbroodje op een stuk bakpapier en bestrijk met de andere helft van het ei.
- Leg de pizzasteen op de BBQ en laat deze even een kwartiertje opwarmen.
- Leg de saucijzenbroodjes nu op de BBQ voor ca. 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
- Eet smakelijk.
