Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

  • Benodigdheden:
  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel gehaktkruiden (ik heb de gehaktkruiden met zout van Van Beekum specerijen gebruikt)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Rol verse bladerdeeg (diepvries plakjes is ook mogelijk)

  • Extra:
  • Pizzasteen
  • Kwastje voor het ei
  • Bakpapier

Voorbereidingstijd: ca. 15 min

Bereidingstijd: ca. 30 min

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 200 graden.
  • Meng het gehakt met een 1/2 ei, knoflook, gehaktkruiden en de paneermeel goed door elkaar.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel dit in 6 gelijke delen.
  • Verdeel het gehakt ook in 6 delen en maak hiervan een worstje in het bladerdeeg.

  • Vouw de lange zijde over het worstje heen en druk de lange zijde nu goed dicht met een vork.
  • Leg de saucijzenbroodje op een stuk bakpapier en bestrijk met de andere helft van het ei.
  • Leg de pizzasteen op de BBQ en laat deze even een kwartiertje opwarmen.
  • Leg de saucijzenbroodjes nu op de BBQ voor ca. 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Eet smakelijk.

0