Sate van kippendijen
- Benodigdheden:
- 800 gram kippendij zonder vel
- 25 gram pork powder van big boy bbq & smoke
- 70 ml ketjap manis
- 30 ml sojasaus
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 Spaanse peper gesneden
- Extra:
- Sate stokjes/spiezen
- Kerntemperatuurmeter
Voorbereidingstijd: ca. 4 uur
Bereidingstijd: ca. 15 min
- Voorbereiding:
- Snijd de kippendijen klein
- Meng alle ingrediƫnten in een kom en voeg hier de gesneden kippendij aan toe.
- Meng alles goed door elkaar en dek dit dan af en zet even 4 uurtjes in de koelkast zodat dit lekker kan marineren.
- Rijg de stukjes kip op de satestokjes, je kan kleine stokjes gebruiken als snack of grotere als maaltijd.
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 200 graden.
- Grill de sate om en om tot een kern temperatuur van 75 graden.
- Eet smakelijk.