Sate van kippendijen

Sate van kippendijen

  • Benodigdheden:
  • 800 gram kippendij zonder vel
  • 25 gram pork powder van big boy bbq & smoke
  • 70 ml ketjap manis
  • 30 ml sojasaus
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 Spaanse peper gesneden
  • Extra:
  • Sate stokjes/spiezen
  • Kerntemperatuurmeter

Voorbereidingstijd: ca. 4 uur

Bereidingstijd: ca. 15 min

  • Voorbereiding:
  • Snijd de kippendijen klein
  • Meng alle ingrediënten in een kom en voeg hier de gesneden kippendij aan toe.
  • Meng alles goed door elkaar en dek dit dan af en zet even 4 uurtjes in de koelkast zodat dit lekker kan marineren.
  • Rijg de stukjes kip op de satestokjes, je kan kleine stokjes gebruiken als snack of grotere als maaltijd.

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 200 graden.
  • Grill de sate om en om tot een kern temperatuur van 75 graden.
  • Eet smakelijk.

Recept is gebaseerd op het recept van Bigboybbqandsmoke met wat aanpassingen van mezelf.

0