Ratatouille

Ratatouille

  • Benodigdheden:
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 grote vleestomaten
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

  • Extra:
  • Gietijzeren pannetje (ca. 20cm)
  • Optioneel: mandoline
  • Aluminiumfolie

Voorbereidingstijd: ca. 30 min

Bereidingtijd: ca. 45 min

  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 200 graden indirect.
  • Bedek de bodem van de gietijzeren pan met de tomatenpuree.
  • Snij de ui en de knoflook fijn en doe dit ook in de pan samen met een eetlepel olijfolie en roer dit goed door elkaar heen.
  • Snij de vleestomaten in plakken en halveer deze.
  • Snij de courgette in plakjes met de mandoline of met een mes.
  • Snij de aubergine in plakjes met de mandoline of met een mes en halveer deze.
  • Leg nu de groente dakpansgewijs rond in de gietijzeren pan totdat de pan gevuld is.
  • Besprenkel het geheel met wat olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
  • Rits nog wat tijm blaadjes van de takjes en strooi wat over het gerecht.
  • Dek de pan af met aluminiumfolie.
  • Zet de pan nu op de BBQ.
  • Haal na ca. 45 min de pan van de BBQ.
  • Eet smakelijk.

0