Pulled Pork

Pulled Pork

  • Benodigdheden:
  • 3 kg Procureur/varkensnek of boston butt
  • Kruiden naar keuze (ik heb de pulled pork kruiden van van beekum specerijen gebruikt)
  • Injectie mix:
  • 150 ml appelsap
  • 90 ml appelciderazijn
  • 60 ml agave siroop
  • 45 ml worcestershiresaus
  • 2 eetlepel rub (die ook voor de buitenkant is gebruikt)
  • Extra:
  • Aluminiumfolie
  • Plastic folie
  • Marinade spuit
  • Kerntemperatuurmeter
  • Bereidingstijd: niet echt een tijd aan te hangen maar meestal bij mij 9 a 10 uur
  • Let op! Boston butt heeft langer nodig
  • Voorbereiding:
  • Dit kan een paar uur van tevoren maar ik doe dit meestal de avond daarvoor.
  • Snij de dikke stukken vet van het vlees.
  • Meng de ingrediĆ«nten voor de injectie mix door elkaar.
  • Injecteer het vlees om de 5 centimeter met de mix (steek de naald erin en haal langzaam omhoog terwijl je de marinade injecteert).
  • Laat dit even een uurtje in de koeling liggen.
  • Haal het vlees uit de koeling en dep deze een beetje droog.
  • Kruid nu het hele stuk goed met de kruiden naar keuze.
  • Wikkel dit nu goed in de plastic folie en plaats dit in een bak in de koelkast.
  • Mijn voorkeur heeft het om dit nu een nachtje allemaal in te laten trekken.
  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 110 graden indirect.
  • Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees en leg het vlees op de BBQ.
  • Het vlees zal rond de 70 graden in een zone komen (kerntemperatuur zal lange tijd blijven hangen of kan zelfs zakken).
  • Haal nu het vlees van de BBQ en pak dit in de aluminiumfolie.
  • Leg nu het vlees terug op de BBQ tot een kerntemperatuur van 93 graden.
  • Haal het vlees van de BBQ en haal het uit de folie (in de folie zitten nu vleessappen, bewaar dit).
  • Pak het vlees nu opnieuw in de aluminiumfolie en laat dit een uurtje rusten.
  • Nu is het tijd om het vlees te gaan pullen, dit kan met 2 vorken.
  • Verwijder de stukken vet die je tijdens het pullen tegen komt.
  • Meng nu beetje bij beetje het vleessap dat was opgevangen uit de folie door het vlees (pas op dat je het niet te nat maakt dat is ook niet lekker meer).
  • Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.