Pulled beef uit de dutch oven

Pulled beef uit de dutch oven

  • Benodigdheden:
  • 1 kg runderlappen/sucadelappen
  • 6 tomaten
  • 6 paprika’s
  • 3 uien
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • Bockbiertje (in mijn geval een Leffe)
  • Extra:
  • Dutch oven 6 liter (Kleiner? Pas het recept aan.)
  • Bereidingstijd: ca. 5 uur
  • Bereiding:
  • Bereid de BBQ of stoof voor op ca. 120 graden.
  • Snij de tomaten in plakken, de uien in halve ringen en de paprika in repen.
  • Bedek de bodem van de dutch oven met de ontbijtspek.
  • Leg de helft van de groente op het ontbijtspek.
  • Bestrooi de runderlappen of sukadelappen met kruiden naar keuze.
  • Bedek de groente met een laag vlees.
  • Bedek de laag vlees met de andere helft van de groente.
  • Voeg nu wat vocht toe, ik heb hiervoor een Leffe bockbiertje gebruikt.
  • Sluit de deksel van de dutch oven en plaats deze op de bbq en laat dit lekker sudderen.
  • Pas op dat het niet droog gaat koken is dit het geval voeg nog wat vocht toe.
  • Is het aan het einde nog te nat? Laat dan de deksel van de Dutch oven eraf en laat het vocht inkoken.
  • Als het vlees mals is en uit elkaar valt en vocht lekker is ingedikt is het gereed om te serveren, ik heb dit gedaan met witte rijst.
  • Eet smakelijk.
+2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.