Porchetta van het spit

Porchetta van het spit

  • Benodigdheden:
  • Buikspek zonder zwoerd
  • Bosje rozemarijn
  • Bosje tijm
  • Bosje oregano
  • Bosje salie
  • Citroen zest
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Extra:
  • Spit (Spit on Fire)
  • Slagerstouw
  • Kerntemperatuurmeter

  • Bereidingstijd: ca. 3,5 uur
  • Bereiding:
  • Steek de BBQ met spit aan op een temperatuur van ca. 150 graden indirect.
  • Intussen kunnen we de buikspek in orde maken.
  • Bestrooi de binnenzijde van het vlees met grof peper en zout.
  • Snij nu de kruiden fijn.
  • Bestrooi de binnenkant van het vlees met de kruiden.
  • Nu kunnen we de buikspek oprollen en strak afbinden met het slagerstouw.
  • Wrijf de buitenkant in met een klein beetje olijfolie en nog wat peper en zout.
  • Rijg nu de porchetta aan de spies en hang deze in de bbq.
  • Gaar de porchetta tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  • Stook nu de temperatuur van de BBQ op naar 230 graden om de buitenkant een lekker donker kleurtje te geven.
  • Haal nu de porchetta van het spit en snij deze in mooie plakken.
  • Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.