Pig wings/oerhammetje

Pig wings/oerhammetje

  • Benodigdheden:
  • 1 pigwing/oerhammetje
  • BBQ saus naar keuze
  • BBQ rub naar keuze (ik heb de dry rub all use van van beekum specerijen gebruikt)
  • 1 el bruine bastardsuiker
  • 1 el roomboter
  • 1 el honing
  • Extra:
  • Aluminiumfolie
  • Kerntemperatuurmeter
  • Glaze kwast
  • Bereidingstijd: ca. 4,5 uur
  • Bereiding:
  • Steek je BBQ op naar 110 – 120 graden indirect.
  • Snij de losse stukjes van de oerhammetjes en de ergste vliesjes. (zie foto 1)
  • Kruid nu de oerhammetjes naar keuze met een lekkere rub.
  • Leg nu de oerhammetjes op de BBQ voor ca. 2,5 uur.
  • Haal de hammetjes van de BBQ we gaan deze nu inpakken.
  • Pak de hammetjes in met een eetlepel: honing, roomboter en basterdsuiker.
  • Gebruik je dunne folie doe dan 2 lagen in verband met het scherpe botje.
  • Nu leggen we de oerhammetjes terug op de BBQ voor ca. 1.5 uur.
  • We halen nu de oerhammetjes van de BBQ en halen ze uit de folie.
  • Leg de oerhammetjes voor 15 minuten terug op de BBQ en lak deze nu af met je favorieten BBQ saus.
  • Laat de BBQ saus nu even 15 minuten karameliseren.
  • De oerhammetjes zijn lekker mals bij een kerntemperatuur ca. 86 graden.
  • Laat de hammetjes nu eventjes rusten voordat ze geserveerd worden.
  • Eet smakelijk.

+3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.