Picanha

Picanha

  • Benodigdheden:
  • Picanha
  • Kruiden naar keuze (ik heb de pork powder van big boy bbq & smoke gebruikt)

  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter

Voorbereidingstijd: ca. 15 min

Bereidingstijd: ca. 90 min

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 130 graden (direct/indirecte temperatuur tegelijk is ook mogelijk).
  • Trim de vetkap (indien nodig) van de picanha een beetje bij zodat je een mooie gelijkmatige vetlaag overhoudt.
  • Snijd de vetkap in in een ruitvorm (Let op! alleen de vetlaag).
  • Kruid de picanha naar keuze rondom, ook vetzijde als je van plan bent die erbij te eten dat geeft toch een mooi extra smaakje.

  • Leg de picanha op de BBQ met de vetzijde naar boven op de indirecte zijde als je de BBQ hebt opgedeeld.
  • Gaar de Picanha tot een kerntemperatuur van 52 graden. (Let op! als je de BBQ hebt opgedeeld draai halverwege de garing de picanha een slag zodat je door de stralingswarmte toch een gelijkmatige garing hebt).
  • Haal de picanha van de BBQ en leg deze onder folie terwijl je de BBQ opstookt naar 200 graden directe temperatuur om hem nog af te grillen.
  • Begin met de vleeszijde, deze 30-40 seconden grillen.
  • Draai de picanha om naar de vetzijde en doe hetzelfde maar we gaan hem niet in de vlammen laten liggen (affakkelen) hoe spectaculair dat er ook uitziet, er komen roetdelen en slechte rook vrij die je niet op je vlees wilt hebben. Zodra de vlammen opkomen verplaats je het vlees buiten de vlammen enz enz dit doen we ook 30-40 seconden.
  • Haal de picanha van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij de picanha in mooie plakken.
  • Eet smakelijk.

0