Libanese wrap met pulled lam

pulled lam

Libanese wrap met pulled lam

  • Benodigdheden:
  • Lamsschouder met been
  • Kruiden naar keuze (ik heb de dry rub middle east gebruikt van Van Beekum specerijen)
  • Rode paprika
  • Baby spinazie
  • Olijfolie
  • Libanese wraps
  • Optioneel: rookhout (ik heb kersen chunks gebruikt)

  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie

Voorbereidingstijd: ca. 60 min.

Bereidingstijd: ca. 7 uur.

  • Bereiding:
  • Verwijder de harde en dikke stukken vet van de lamsschouder, dunne stukjes kunnen blijven zitten want dit smelt weg door de lange bereiding.
  • Smeer de lamsschouder licht in met olijfolie en zet hem helemaal in de gekozen kruiden en zet dit ca. 60 minuten in de koelkast zodat de kruiden er een beetje in kunnen trekken.

  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 110 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur en heb je gekozen om rookhout te gebruiken net als ik dan kan dat nu toegevoegd worden.
  • Leg de lamsbout nu op de BBQ tot een kerntemperatuur van ca. 70 graden (bij mij was dit ongeveer met 3 uurtjes).
  • Als de kertemperatuur 70 graden is ga je de lamsschouder inpakken in aluminiumfolie en daarna leg je hem terug op de BBQ tot de kerntemperatuur van 93 graden bereikt is. Bij mij was dit met ongeveer 3 uurtjes.

  • Haal de lamsschouder van de BBQ, giet de sappen uit de folie in een maatbeker en pak de lamsschouder weer in en laat deze ca. 60 min rusten. (Doe dit in een koelbox zodat het ook warm blijft).
  • In de tussentijd gaan we de paprika direct in de kolen grillen tot deze zwart is.
  • Pel nu de zwarte buitenkant eraf en verwijder de zaadjes en zaadlijders en snij de paprika in mooie repen.

  • Pull de lam uit elkaar en voeg zonodig een beetje sap uit de folie toe mocht die toch iets te droog zijn geworden.
  • Pak nu Libanese wrap en doe hier wat pulled lam op en vul dit aan met wat baby spinazie, de gegrilde paprika en wat knoflooksaus.
  • Eet smakelijk.

0