Lamskroon gevuld met groente

Lamskroon gevuld met groente

  • Benodigdheden:
  • 2 lamsracks van 7 botjes
  • Kruiden naar keuze (ik heb de doner kebab kruiden van van beekum specerijen gebruikt)
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons

  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie
  • Pannetje
  • Slagerstouw

Voorbereidingstijd: ca. 30 min

Bereidingstijd: ca. 60 min

  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 120 graden indirect.
  • Haal de vetkap van de lamskroon als deze er nog op zit.
  • Dep de lamskroon droog met wat keukenpapier.
  • Kruid de lamskroon rondom met de kruiden.
  • Pak nu een glas zodat we de lamskroon aan elkaar kunnen maken en zijn vorm te geven.
  • Knoop als eerste de buitenste 2 botjes van beide racks aan elkaar en vouw hem om het glas.
  • Daarna knopen we de andere 2 buitenste botjes van de andere zijde ook aan elkaar vast.
  • Vorm nu de racks rond het glas en knopen we een touw rondom de onderzijde.
  • Wil die nu nog niet echt zijn vorm behouden? Knoop dan nog een touwtje rondom het midden.
  • Verwijder nu voorzichtig het glas uit het midden.
  • Zet nu de lamskroon voorzichtig in de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden of een maximale temperatuur van 60 graden.
  • Snij intussen vast de courgette, champignons en paprika in stukjes en snijd de knoflook heel fijn.
  • Haal de kroon van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • In de tijd dat de lamskroon aan het rusten is gaan we de vulling maken.
  • Verhoog de temperatuur van de BBQ naar ca. 200 graden direct.
  • Zet een pannetje op de BBQ en doe hier wat olie in.
  • Bak nu de knoflook, paprika en champignons lekker aan en voeg als laatste de courgette toe en bak deze nog even mee.
  • Haal nu de lamskroon uit de folie en vul de holte met het groentemengsel.
  • Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.