Lam in het groen

Lam in het groen

  • Benodigdheden:
  • Lamsrack
  • Zwarte knoflookpasta
  • Grof zeezout
  • Courgette
  • Bosui
  • Jalapeno peper
  • Jura marinade (van beekum specerijen)
  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Pannetje
  • Aluminium folie
  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 110 graden.
  • Snij de vetkap van het lamsrack in met een ruitvorm.
  • Smeer beide zijde van het lamsrack lekker in met de zwarte knoflookpasta.
  • Bestrooi deze met grof zeezout naar smaak.
  • Leg het lamsack op de BBQ en gaar deze tot een kern van 48 graden.
  • Haal het lamsrack van de BBQ en leg even onder folie.
  • Stook de BBQ nu op naar ca. 200 graden directe temperatuur.
  • Leg nu het lamsrack terug op de BBQ om nog even af te grillen naar 53 graden kerntemperatuur.
  • Laat nu het lamsrack even ca. 10 min. rusten onder de folie.
  • In de tussentijd kan er een pannetje met wat olie op het vuur gezet worden.
  • Bak de gesneden courgette, bosui en jalapeno peper (zonder zaadjes).
  • Leg nu de gebakken groente op het bordje en snij het lamsrack in mooie plakjes en leg dit op de groente en serveer met wat jura marinade ernaast.
  • Eet smakelijk.

+2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.