Kruiden en specerijen

Kruiden en Specerijen

Kruiden en specerijen zijn mooie producten om meer smaak, geur, kleur aan je eten te geven, daarom ben ik naast de BBQ rubs en mixen die ik voor mijn hobby gebruik ook groot fan van gewone kruiden en specerijen. Omdat ze er zijn in vele soorten kun je er veel kanten mee op en je kan er zelfs je eigen BBQ kruiden en mixen van maken. Daarom zal het je misschien niet verbazen dat ik in de loop van de tijd veel kruiden en specerijen heb verzamelt en daar ook veel gebruik van maak.

Wat is het verschil tussen die 2?

  • Met kruiden wordt vaak bedoeld dat het afkomstig is van een kleine groene plant uit gematigd klimaat waarvan het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.
  • Met specerijen wordt vaak bedoeld dat het afkomstig is uit voornamelijk tropische of subtropisch klimaat en wordt er veel meer van de planten gebruikt zoals: bloemknoppen, zaadjes, vruchten enz. maar wel met hetzelfde doel en dat is het gebruik als smaakmaker.

Wat voorbeelden van kruiden en specerijen die goed passen bij een soort vlees/vis.

  • Rundvlees: Tijm, Rozemarijn, Oregano, Koriander, Salie, Paprika, Laurier, Mosterd, Peper, Zout.
  • Varkensvlees: Basilicum, Peterselie, Koriander, Gember, Salie, Marjolein, Tijm, Peper, Zout.
  • Lamsvlees: Rozemarijn, Basilicum, Oregano, Marjolein, Munt, Tijm, Salie, Kervel, Peper, Zout.
  • Kip: Basilicum, Paprika, Peterselie, Tijm, Rozemarijn.
  • Vis: Dille, Koriander, Peterselie, Dragon, Oregano, Tijm, Kervel, Peper, Zout.

Kruiden kopen?

Zelf ben ik groot fan van de kruiden van van Beekum specerijen, omdat hun naar mijn mening het grootste assortiment hebben, van hoge kwaliteit en ook mooi geprijsd is.

Kijk eens op hun website om zelf dit grote assortiment te ontdekken en online kruiden te kopen.

0