Krokante kipvleugels (crispy wings)

Hot wings

Krokante kipvleugels (crispy wings)

  • Benodigdheden:
  • Kippenvleugels (dit zijn de ingrediĆ«nten voor ca. 20 vleugeltjes)
  • 300 gram nacho chips
  • Kruiden naar keuze (ik heb de hotwing mix van Van Beekum specerijen gebruikt)
  • Bloem
  • 1.5 ei geklutst
  • Pekelen is optioneel maar ik vind dat de kip er sappiger door blijft
  • 20 gram pekelzout (ik heb de pekelzout all use gebruikt van Van Beekum specerijen)
  • 350 ml water
  • Extra:
  • Plastic zak
  • Rooster (voor het drogen als je kiest voor pekelen)

Voorbereidingstijd: 60 min

Pekeltijd/droogtijd: 6.5 uur

Bereidingstijd: 30 min

  • Bereiding:
  • Ontvel de kippenvleugels ik doe dit omdat je geen taai velletje onder je krokante korstje wil.
  • Heb je gekozen voor pekelen net als ik?
  • Verwarm water in een pannetje en los hierin het pekelzout op en laat het dan helemaal afkoelen.
  • Giet het pekelwater in een plastic zak en doe hier de kippenvleugels bij.
  • Sluit de zak en zet deze in de koelkast voor 2,5 uur.
  • Haal de kippenvleugels uit de pekel en spoel ze goed af onder de kraan.
  • Dep de kippenvleugels droog en kruid de kippenvleugels naar smaak.
  • Leg de kippenvleugels op een rooster en zet dit voor 3 tot 4 uurtjes onafgedekt in de koelkast.
  • Pekel je niet? kruid de vleugeltjes na het ontvellen en ga hieronder verder.
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 180 graden.
  • Pak een zak met de nacho chips en verkruimel dit tot kleine stukjes.
  • Haal de gekruide vleugeltjes door bloem, daarna door het geklutste ei en stop ze daarna in de zak met verkruimelde nacho chips.
  • Sluit de zak en schud het goed door elkaar zodat de vleugeltjes rondom bedekt zijn met de chips kruimels.
  • Leg de vleugels op de BBQ tot ze gaar zijn (70+ graden).
  • Eet smakelijk.

0