Krokant buikspek

Krokant buikspek

  • Benodigdheden:
  • 500 gram buikspek met zwoerd
  • Kruiden naar keuze (ik heb de dry rub varken van van beekum specerijen gebruikt)
  • Grof zeezout
  • Appelciderazijn

  • Extra:
  • Metalen prikker
  • Aluminiumfolie

Voorbereidingstijd: 12 – 24 uur

Bereidingstijd: ca. 75 min

  • Voorbereiding:
  • De voorbereiding begint de avond van tevoren.
  • Kruid de buikspek aan de vleeszijde en de zijkanten (niet de zwoerd zijde).
  • Perforeer nu de zwoerd zijde zoveel mogelijk met de metalen prikker.
  • Zet de buikspek nu onafgedekt in de koelkast weg voor ten minste 12 uur en maximaal 24 uur.
  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 180 graden indirect.
  • Vouw een bakje van aluminium folie met een opstaand randje rond de buikspek met de zwoerd zijde naar boven
  • Smeer de zwoerd zijde in met een klein beetje appelciderazijn.
  • Doe nu een laagje grof zeezout op het zwoerd.

  • Zet het bakje met de buikspek nu op de BBQ voor ca. 60 minuten.
  • Haal de buikspek van de BBQ en verwijder de zoutkorst en het aluminiumfolie bakje.
  • Nu gaan we de BBQ voorbereiden voor een directe garing.
  • Leg de buikspek met de zwoerd zijde naar beneden op de BBQ.
  • Hou het buikspek goed in de gaten zodat het niet verbrand.
  • Wacht totdat de zwoerd zijde gebubbeld is en helemaal krokant is, bij mij was dat met ca. 15 minuten.
  • Haal het buikspek van de BBQ.
  • Eet smakelijk.

+2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.