Kebab
- Benodigdheden:
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1/2 tl cayennepeper
- 2 el platte peterselie
- 2 el koriander
- Beetje paneermeel
- Peper
- Zout
- Extra:
- Spiesen
Voorbereidingstijd: ca. 30 min
Bereidingstijd: ca. 12 min
- Bereiding:
- Stook de BBQ op naar ca. 200 graden direct.
- Hak de peterselie, koriander, knoflook en ui fijn.
- Meng dit en alle andere ingrediƫnten door het gehakt.
- Breng dit op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel het gehakt in 6 gelijken delen en vorm er een worst van.
- Steek door elke worst een spies.
- Gril de kebabs tot een kerntemperatuur van 70 graden.
- Eet smakelijk.
- Serveer tip: Flatbread, salade en tzatziki.