Griekse kippendijen

Griekse kippendijen

  • Benodigheden:
  • 5 kippendijen
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el oregano
  • 1 el paprika poeder
  • 1 el rozemarijn
  • Zout
  • Peper
  • Zout

  • Extra:
  • Spiezen
  • Aluminiumfolie

  • Voorbereiding:
  • Doe het zest van de citroen (gele van de schil) samen met de olijfolie, rozemarijn, oregano, paprikapoeder en knoflook (geperst) samen met wat peper en zout naar smaak in een bak en roer dit goed door.
  • Doe de kippendijen in de bovenstaande marinade en meng ze er goed mee en laat dit bij voorkeur een paar uur tot een nacht marineren in de koelkast.

  • Bereiding:
  • Bereid de BBQ voor op ca. 200 graden indirect of met 2 zones.
  • Haal het vlees uit de koelkast en rijg het aan 2 spiezen om het makkelijk te kunnen draaien.
  • Leg de spiezen aan de indirecte zijde van de BBQ en laat de kippendijen garen tot een kern van 65 graden.
  • Haal de platesetter uit de BBQ (als je 2 zones hebt is dit niet nodig) en gril de kippendijen nu direct tot een kern van 75 graden.
  • Haal de kippendij van de BBQ en laat even rusten in aluminium folie.
  • Eet smakelijk.

Serveer tip: Griekse salade, Tzatziki en pita’s

0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.