gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

  • Benodigdheden:
  • 2 puntpaprika’s
  • 250 gram half om half gehakt
  • 80 gram champignons
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 1 sjalotje
  • Kruiden naar keuze (ik heb de dry rub all use van van beekum specerijen gebruikt)
  • 200 gram ontbijtspek (ca. 16 plakjes)

  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter

Voorbereidingstijd: ca 30 min

Bereidingstijd: ca. 60 min

  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 160 graden indirect.
  • Snij een stukje van de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadleiders en zaadjes.
  • Snij nu de stukjes van de paprika die je zojuist verwijdert hebt fijn samen met het sjalotje en de champignons.
  • Meng nu de gekozen kruiden met het gehakt en voeg hierbij de gesneden groente.
  • Smeer nu de binnenkant van beide paprika’s in met de helft van de kruidenroomkaas.
  • Vul nu de binnenkant van de paprika’s met het gehaktmengsel.
  • Smeer nu de andere helft van de kruidenroomkaas uit over het gehakt van beide paprika’s.
  • Wikkel nu de paprika’s volledig in het ontbijtspek.
  • Leg nu de paprika’s op de BBQ.
  • Haal de paprika’s van de BBQ bij een kerntemperatuur van 70 graden in het gehakt gemeten.
  • Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.