Gevulde Bavette/Flank steak
- Benodigdheden:
- 1 bavette/flanksteak ca. 500 gr
- 1 paprika
- 1 ui
- 125 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- Peper
- Zout
- Extra:
- Pannetje
- Kerntemperatuurmeter
- Aluminiumfolie
- Slagerstouw
- Dikke naald
- Bereidingstijd: ca. 30 min.
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 200 graden.
- Snij de paprika, ui, knoflook en de champignons klein.
- Zet een pannetje op BBQ met een beetje olie en laat deze warm worden.
- Bak de groente een beetje zacht.
- Haal de pan van de BBQ en laat de groente een beetje afkoelen.
- Snij intussen de Bavette open aan 1 zijde zodat je een soort zakje krijgt.
- Vul nu de opening van de Bavette met de groente.
- Maak nu de opening dicht met de naald en het slagerstouw.
- Heb je dit niet kan het ook met een spies.
- Leg de Bavette nu op de BBQ gril deze naar smaak.
- Rare 50-52, Medium 60-63, Well done 70 (graden).
- Laat de Bavette nog even 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Eet smakelijk.