Gevulde Bavette/Flank steak

Gevulde Bavette/Flank steak

  • Benodigdheden:
  • 1 bavette/flanksteak ca. 500 gr
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Extra:
  • Pannetje
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie
  • Slagerstouw
  • Dikke naald
  • Bereidingstijd: ca. 30 min.

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 200 graden.
  • Snij de paprika, ui, knoflook en de champignons klein.
  • Zet een pannetje op BBQ met een beetje olie en laat deze warm worden.
  • Bak de groente een beetje zacht.
  • Haal de pan van de BBQ en laat de groente een beetje afkoelen.
  • Snij intussen de Bavette open aan 1 zijde zodat je een soort zakje krijgt.
  • Vul nu de opening van de Bavette met de groente.
  • Maak nu de opening dicht met de naald en het slagerstouw.
  • Heb je dit niet kan het ook met een spies.
  • Leg de Bavette nu op de BBQ gril deze naar smaak.
  • Rare 50-52, Medium 60-63, Well done 70 (graden).
  • Laat de Bavette nog even 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  • Eet smakelijk.
+4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.