Gevlinderde/butterfly kip
- Benodigdheden:
- Hele kip
- Kruiden naar keuze (ik heb de dry rub kip van van beekum specerijen gebruikt)
- Olijfolie
- Evt BBQ saus naar smaak
- Extra:
- Gevogelte schaar
- Kerntemperatuurmeter
- Glaze kwast
- Bereidingstijd: ca. 60 min
- Bereiding:
- Stook de BBQ op naar ca. 160 graden indirect.
- Nu gaan we in de tussentijd de kip vlinderen.
- Als eerste knip je de ruggengraat er tussenuit.
- Nu draaien we de kip om en gaan we met de borstzijde aan de gang.
- Aan de binnenkant van de borst zit een wit driehoekje die we gaan insnijden.
- Als je nu drukt komt het borstbeen een stukje naar buiten en kan je met de vinger eronder en het hele borstbeen eruit halen.
- Nu kan de kip heel makkelijk plat gelegd worden.
- De kip smeren we nu heel licht in met olijfolie.
- Kruid de kip naar smaak met de kruiden naar keuze.
- Leg de kip nu op de BBQ en steek de kerntemperatuurmeter in de borst.
- Wil je hem aflakken met BBQ saus? Doe dit dan bij 65 graden kerntemperatuur en laat verder garen.
- Haal de kip van de BBQ bij een kerntemperatuur van 75 graden.
- Eet smakelijk.