Gevlinderde/butterfly kip

Gevlinderde/butterfly kip

  • Benodigdheden:
  • Hele kip
  • Kruiden naar keuze (ik heb de dry rub kip van van beekum specerijen gebruikt)
  • Olijfolie
  • Evt BBQ saus naar smaak
  • Extra:
  • Gevogelte schaar
  • Kerntemperatuurmeter
  • Glaze kwast
  • Bereidingstijd: ca. 60 min
  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar ca. 160 graden indirect.
  • Nu gaan we in de tussentijd de kip vlinderen.
  • Als eerste knip je de ruggengraat er tussenuit.
  • Nu draaien we de kip om en gaan we met de borstzijde aan de gang.
  • Aan de binnenkant van de borst zit een wit driehoekje die we gaan insnijden.
  • Als je nu drukt komt het borstbeen een stukje naar buiten en kan je met de vinger eronder en het hele borstbeen eruit halen.
  • Nu kan de kip heel makkelijk plat gelegd worden.
  • De kip smeren we nu heel licht in met olijfolie.
  • Kruid de kip naar smaak met de kruiden naar keuze.
  • Leg de kip nu op de BBQ en steek de kerntemperatuurmeter in de borst.
  • Wil je hem aflakken met BBQ saus? Doe dit dan bij 65 graden kerntemperatuur en laat verder garen.
  • Haal de kip van de BBQ bij een kerntemperatuur van 75 graden.
  • Eet smakelijk.

+3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.