Gegrilde Dorade

gegrilde dorade

Gegrilde Dorade

  • Benodigdheden:
  • Hele dorade schoon gemaakt
  • 1 sinaasappel
  • Kruiden naar keuze (ik heb de kruidenboter melange van Van Beekum specerijen gebruikt)

  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Slagerstouw

Bereidingstijd: Ca. 20 min.

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 200 graden.
  • Open de buik van de dorade en kruid deze lekker aan de binnenzijde met de gekozen kruiden.
  • Snij de sinaasappel in schijfjes en halveer deze daarna en vul de buik hiermee.
  • Maak een paar inkepingen in de zijkant van de dorade (niet te diep).
  • Kruid de vis aan de buitenzijde en wrijf het goed in bij de inkepingen.
  • Knoop de vis dicht met het slagerstouw.
  • Maak het rooster iets vet (met bijvoorbeeld crisco) zodat de vis niet plakt aan het rooster.
  • Grill de dorade nu in ca. 5 a 10 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 65 – 70 graden.
  • Haal de vis nu voorzichtig van de BBQ.
  • Eet smakelijk.

2+