Gegrilde Dorade
- Benodigdheden:
- Hele dorade schoon gemaakt
- 1 sinaasappel
- Kruiden naar keuze (ik heb de kruidenboter melange van Van Beekum specerijen gebruikt)
- Extra:
- Kerntemperatuurmeter
- Slagerstouw
Bereidingstijd: Ca. 20 min.
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 200 graden.
- Open de buik van de dorade en kruid deze lekker aan de binnenzijde met de gekozen kruiden.
- Snij de sinaasappel in schijfjes en halveer deze daarna en vul de buik hiermee.
- Maak een paar inkepingen in de zijkant van de dorade (niet te diep).
- Kruid de vis aan de buitenzijde en wrijf het goed in bij de inkepingen.
- Knoop de vis dicht met het slagerstouw.
- Maak het rooster iets vet (met bijvoorbeeld crisco) zodat de vis niet plakt aan het rooster.
- Grill de dorade nu in ca. 5 a 10 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 65 – 70 graden.
- Haal de vis nu voorzichtig van de BBQ.
- Eet smakelijk.
+3