Gegrilde donut

Gegrilde donut

  • Benodigdheden:
  • 4 donuts
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetl. vanillesuiker
  • 250 gr. mascarpone
  • 150 gr. Ruby smeltchocolade (of een saus naar keuze bijvoorbeeld karamel)
  • Hazelnoten (fijn gehakt)
  • Frambozen

  • Extra:
  • Spuitzak
  • Mixer
  • Spatel

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 160 graden.
  • Halveer de donuts.
  • Gril de donuts kort zodat ze warm en licht krokant zijn.
  • Laat deze nu een beetje afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en giet dit over de bovenste helft van de donuts.
  • Tijd om de vulling van de donut te maken.
  • Giet de koude slagroom in een kom.
  • Voeg de vanillesuiker toe en klop dit tot de slagroom stijf is.
  • In een aparte kom roer je de mascarpone los zodat deze iets zachter word (niet te veel of te hard dan wordt de mascarpone te dun).
  • Als de slagroom stijf is spatel je de mascarpone er doorheen tot 1 geheel.
  • Pak nu een onderkant van een donut en spuit er wat van de mascarpone room op.
  • Leg de bovenkant erop en doe nog een paar toefjes van de vulling aan de bovenkant samen met de frambozen.
  • Doe beetje van de gehakte hazelnootjes erover voor een lekker crunch.
  • Eet smakelijk

+2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.