Gegrilde donut
- Benodigdheden:
- 4 donuts
- 125 ml slagroom
- 2 eetl. vanillesuiker
- 250 gr. mascarpone
- 150 gr. Ruby smeltchocolade (of een saus naar keuze bijvoorbeeld karamel)
- Hazelnoten (fijn gehakt)
- Frambozen
- Extra:
- Spuitzak
- Mixer
- Spatel
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 160 graden.
- Halveer de donuts.
- Gril de donuts kort zodat ze warm en licht krokant zijn.
- Laat deze nu een beetje afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en giet dit over de bovenste helft van de donuts.
- Tijd om de vulling van de donut te maken.
- Giet de koude slagroom in een kom.
- Voeg de vanillesuiker toe en klop dit tot de slagroom stijf is.
- In een aparte kom roer je de mascarpone los zodat deze iets zachter word (niet te veel of te hard dan wordt de mascarpone te dun).
- Als de slagroom stijf is spatel je de mascarpone er doorheen tot 1 geheel.
- Pak nu een onderkant van een donut en spuit er wat van de mascarpone room op.
- Leg de bovenkant erop en doe nog een paar toefjes van de vulling aan de bovenkant samen met de frambozen.
- Doe beetje van de gehakte hazelnootjes erover voor een lekker crunch.
- Eet smakelijk
+2