Gegrilde donut

Gegrilde donut

  • Benodigdheden:
  • 4 donuts
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetl. vanillesuiker
  • 250 gr. mascarpone
  • Poedersuiker
  • Karamel saus
  • Hazelnoten (fijn gehakt)
  • Frambozen

  • Extra:
  • Spuitzak
  • Mixer
  • Spatel

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een directe temperatuur van ca. 160 graden.
  • Halveer de donuts.
  • Gril de donuts aan beide zijde kort zodat ze warm en licht krokant zijn.
  • Laat deze nu een beetje afkoelen en maak ondertussen de vulling.
  • Giet de koude slagroom in een kom.
  • Voeg de vanillesuiker toe en klop dit tot de slagroom stijf is.
  • In een aparte kom roer je de mascarpone los zodat deze iets zachter word (niet te veel of te hard dan wordt de mascarpone te dun).
  • Als de slagroom stijf is spatel je de mascarpone er doorheen tot 1 geheel.
  • Pak nu een donut en spuit er wat van de mascarpone room tussen.
  • Bestrooi de donut met poedersuiker en doe er wat karamelsaus overheen en strooi de gehakte hazelnootjes overheen.
  • Fruit kan je mooi op de donut plaatsen.
  • Eet smakelijk
2+