Garides Saganaki

Garides Saganaki

Dit gerecht kan als voorgerecht en als hoofdgerecht dienen, deze hoeveelheden zijn voor 4 voorgerechten of 2 hoofdgerechten.

  • Benodigdheden:
  • 20 middelgrote garnalen
  • 1 blok feta
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 1 tl suiker
  • 40 ml ouzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote groene paprika
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

  • Extra:
  • 4 kleine bakjes ca. 10 cm of 2 grotere bakjes ca. 15 cm
  • Skillet

  • Bereiding:
  • Stook de BBQ op naar 200 graden indirect.
  • Snij de ui, bladpeterselie en paprika fijn.
  • Verwarm in een skillet wat olijfolie en fruit de ui en paprika aan.
  • Voeg de garnalen toe.
  • Als de garnalen aan beide zijde een kleurtje hebben gekregen blus je het mengsel af met de ouzo.
  • Voeg de suiker en de tomatenblokjes inclusief de saus aan het mengsel toe en roer dit goed door.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak (pas op met de zout ivm de feta die ook wat zout toevoegt).
  • Laat de saus indikken en verdeel dit over de gekozen bakjes.
  • Snijd de feta in kleine blokjes en verdeel deze over de bakjes net als de bladpeterselie.
  • Zet de bakjes nog even op de BBQ zodat de feta een beetje zacht kan worden.
  • Eet smakelijk.
  • Serveertip: met brood om lekker te kunnen dippen.

Ik heb dit recept van een hele goede vriendin gekregen en mocht deze plaatsen op mijn website. Kijk eens op haar Instagram: Jolanda.bge.cooking

1+