Garides Saganaki
Dit gerecht kan als voorgerecht en als hoofdgerecht dienen, deze hoeveelheden zijn voor 4 voorgerechten of 2 hoofdgerechten.
- Benodigdheden:
- 20 middelgrote garnalen
- 1 blok feta
- 2 el verse bladpeterselie
- 1 tl suiker
- 40 ml ouzo
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 grote groene paprika
- 1 rode ui
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Extra:
- 4 kleine bakjes ca. 10 cm of 2 grotere bakjes ca. 15 cm
- Skillet
- Bereiding:
- Stook de BBQ op naar 200 graden indirect.
- Snij de ui, bladpeterselie en paprika fijn.
- Verwarm in een skillet wat olijfolie en fruit de ui en paprika aan.
- Voeg de garnalen toe.
- Als de garnalen aan beide zijde een kleurtje hebben gekregen blus je het mengsel af met de ouzo.
- Voeg de suiker en de tomatenblokjes inclusief de saus aan het mengsel toe en roer dit goed door.
- Voeg peper en zout toe naar smaak (pas op met de zout ivm de feta die ook wat zout toevoegt).
- Laat de saus indikken en verdeel dit over de gekozen bakjes.
- Snijd de feta in kleine blokjes en verdeel deze over de bakjes net als de bladpeterselie.
- Zet de bakjes nog even op de BBQ zodat de feta een beetje zacht kan worden.
- Eet smakelijk.
- Serveertip: met brood om lekker te kunnen dippen.
Ik heb dit recept van een hele goede vriendin gekregen en mocht deze plaatsen op mijn website. Kijk eens op haar Instagram: Jolanda.bge.cooking
+2