Bavette/Flank steak rollade

Bavette/Flank steak rollade

  • Benodigdheden:
  • Bavette/flank steak
  • Rucola sla
  • Pijnboompitjes
  • Pesto
  • Zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • Extra:
  • Slagerstouw
  • Kerntemperatuurmeter
  • Pannetje
  • Aluminiumfolie
  • Bereidingstijd: ca. 60 min.
  • Bereiding:
  • Stook je BBQ op naar een temperatuur van 160 graden indirect.
  • Zet een pannetje op het vuur en rooster de pijnboompitjes.
  • Leg deze nu op een koud bord zodat ze kunnen afkoelen.
  • Snij de bavette zodat je hem open kan klappen (vlinderen.)
  • Dep de bavette een beetje droog.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes klein.
  • Smeer nu de binnenzijde van de bavette in met pesto.
  • Beleg de binnenzijde met de zongedroogde tomaatjes, rucola sla, pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas.
  • Rol de bavette nu op en knoop deze vast met slagerstouw.
  • Leg de bavette rol op de BBQ en gaar deze naar smaak.
  • Rare 50-52, Medium 60-63, Well done 70 (graden).
  • Haal de rol van de BBQ en laat deze 10 min rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij de rol in mooie plakken.
  • Eet smakelijk.

+2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.