Bavette/Flank steak rollade
- Benodigdheden:
- Bavette/flank steak
- Rucola sla
- Pijnboompitjes
- Pesto
- Zongedroogde tomaten
- Parmezaanse kaas
- Extra:
- Slagerstouw
- Kerntemperatuurmeter
- Pannetje
- Aluminiumfolie
- Bereidingstijd: ca. 60 min.
- Bereiding:
- Stook je BBQ op naar een temperatuur van 160 graden indirect.
- Zet een pannetje op het vuur en rooster de pijnboompitjes.
- Leg deze nu op een koud bord zodat ze kunnen afkoelen.
- Snij de bavette zodat je hem open kan klappen (vlinderen.)
- Dep de bavette een beetje droog.
- Snij de zongedroogde tomaatjes klein.
- Smeer nu de binnenzijde van de bavette in met pesto.
- Beleg de binnenzijde met de zongedroogde tomaatjes, rucola sla, pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas.
- Rol de bavette nu op en knoop deze vast met slagerstouw.
- Leg de bavette rol op de BBQ en gaar deze naar smaak.
- Rare 50-52, Medium 60-63, Well done 70 (graden).
- Haal de rol van de BBQ en laat deze 10 min rusten onder aluminiumfolie.
- Snij de rol in mooie plakken.
- Eet smakelijk.