Diamanthaas gevuld met chimichurri pesto
- Benodigdheden:
- Diamanthaas ca. 450 gram (kleiner of meerdere kan natuurlijk ook)
- 3 teentjes knoflook
- 35 gram verse peterselie
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- Handje geroosterde pijnboompitjes
- Peper
- Zout
- Kruiden naar keuze (ik heb de beef booster van big boy bbq & smoke gebruikt)
- Extra:
- Kerntemperatuurmeter
- Keukenmachine of staafmixer
- Aluminiumfolie
- Slagerstouw
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
- Bereiding:
- Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 160 graden.
- Snij de rode ui in 4 parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsters uit het pepertje en snij deze in grove stukken (je kan het ook laten zitten als je van pittig houd).
- Doe de peterselie, rode ui, knoflook, rode peper, oregano, rode wijnazijn en olijfolie in de keukenmachine en mix dit tot het een mooi geheel vormt.

- Vlinder de diamanthaas in 2en zodat je mooi gelijkmatig vlak hebt.
- Smeer de binnenzijde gelijkmatig in met de gemaakte chimichurri pesto en strooi hierover de geroosterde pijnboom pitjes.
- Rol de diamanthaas mooi op en knoop hem vast met het slagerstouw.
- Strooi de kruiden naar keuze en naar smaak aan de buitenzijde van diamanthaas en wrijf dit er een beetje in.

- Leg de diamanthaas op de BBQ tot een kern van 50 graden (bij mij duurde dit ca. 45 min maar is afhankelijk van de dikte).
- Haal de diamanthaas van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snij de diamanthaas in mooie plakken.
- Eet smakelijk.
+1