Diamanthaas gevuld met chimichurri pesto

Diamant haas met pesto

Diamanthaas gevuld met chimichurri pesto

  • Benodigdheden:
  • Diamanthaas ca. 450 gram (kleiner of meerdere kan natuurlijk ook)
  • 3 teentjes knoflook
  • 35 gram verse peterselie
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • Handje geroosterde pijnboompitjes
  • Peper
  • Zout
  • Kruiden naar keuze (ik heb de beef booster van big boy bbq & smoke gebruikt)

  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Aluminiumfolie
  • Slagerstouw

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 160 graden.
  • Snij de rode ui in 4 parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsters uit het pepertje en snij deze in grove stukken (je kan het ook laten zitten als je van pittig houd).
  • Doe de peterselie, rode ui, knoflook, rode peper, oregano, rode wijnazijn en olijfolie in de keukenmachine en mix dit tot het een mooi geheel vormt.

  • Vlinder de diamanthaas in 2en zodat je mooi gelijkmatig vlak hebt.
  • Smeer de binnenzijde gelijkmatig in met de gemaakte chimichurri pesto en strooi hierover de geroosterde pijnboom pitjes.

  • Rol de diamanthaas mooi op en knoop hem vast met het slagerstouw.
  • Strooi de kruiden naar keuze en naar smaak aan de buitenzijde van diamanthaas en wrijf dit er een beetje in.

  • Leg de diamanthaas op de BBQ tot een kern van 50 graden (bij mij duurde dit ca. 45 min maar is afhankelijk van de dikte).
  • Haal de diamanthaas van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij de diamanthaas in mooie plakken.
  • Eet smakelijk.

0