Cookperfect review

Cookperfect review

Wat is de Cookperfect precies? De Cookperfect is een intelligente draadloze bluetooth kerntemperatuurmeter van Deense makelij. Wat deze thermometer anders maakt leest je verder in de review.

  • Wat zit word er bij de cookperfect geleverd:
  • Cookperfect device
  • 1 Intelligente vlees probe/omgevingssensor (een 2de is mogelijk en is los te koop)
  • 2 AAA batterijen
  • Kleine schroevendraaier (om de batterijen te installeren)
  • Duidelijke handleiding

Eerste indruk: De Cookperfect is een mooie klein device met een magnetische achterkant zodat deze op een metaal oppervlak kan worden gezet bij gebruik. Hij wordt geleverd met 1 vlees probe die wat aan de dikke kant is vergeleken met andere thermometers die ik heb gehad. Dit is te verklaren door de intelligente probe die op 5 punten meet in plaats van 1 die de normale probes hebben, het uiteinde is ook meteen een omgevingssensor zodat er geen 2de probe nodig is. De Cookperfect device gaat automatisch aan zodra er een probe word aangesloten en ook weer uit zodra deze verwijderd wordt wat goed is voor de batterijduur. Er is een gratis app te downloaden waardoor alles is te monitoren en er zit zelfs een cloud functie op.

Gebruik: In de handleiding die erbij geleverd wordt staat precies beschreven hoe je de device kan koppelen en hoe je het beste de probe kan plaatsen bij diverse soorten vlees voor de beste meting. Ook zit er een streepje op de probe tot waar maximaal de probe in het vlees geplaatst moet worden. Na het plaatsen van de probe gaan we de app instellen, dit gaat heel gemakkelijk door de app te openen en het gewenste vlees en de temperatuur in te stellen. Dit kan handmatig gebeuren of vooraf ingestelde temperaturen en kan je daarna drukken op “start bakken”. De Cookperfect gaat nu ook een berekening maken van de geschatte bereidingstijd en stelt dit bij als er veranderingen in temperatuur plaatsvinden. Let op bij pulled pork is dit niet accuraat vanwege de “Stall”. Daarnaast zijn ook verschillende alarmen in te stellen die je helpen bij verschillende bereidingstype’s, of om te zorgen dat je al buiten klaar staat op het moment dat het klaar is.

Het bereik: Ik heb slechte ervaringen met bluetooth thermometers gehad vanwege het bereik die ze hadden dus was heel benieuwd wat deze thermometer ging doen. Maximaal bereik heb ik nog niet echt getest maar waar de voorgaande thermometers hun bereik kwijt raakte (2 muren en ca. 20 meter afstand) had ik daar met de Cookperfect geen last ook 2 verdiepingen hoger had ik nog steeds bereik.

Conclusie: De Cookperfect heeft mij tot op heden nog niet teleur gesteld qua bereik en werking. Eenvoudig en zuinig in gebruik door de automatische aan en uit functie. Als ik dan toch 1 nadeel moet noemen is dat er op het device geen temperatuur te zien is waardoor je altijd de telefoon erbij moet pakken, maar aangezien dat vaak het geval is is dat niet storend voor mij persoonlijk. Al met al zeer tevreden over deze thermometer.

Deze review is mogelijk gemaakt door: https://www.bbqtrainee.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.