Chicken wings/kippenvleugels

chickenwings

Chicken wings/kippenvleugels

  • Benodigdheden:
  • Kippenvleugels
  • Kruiden naar keuze (ik heb de kipkruiden uniek gebruikt van Van Beekum specerijen)
  • 20 gram pekelzout (ik heb de pekelzout all use gebruikt van Van Beekum specerijen)
  • 350 ml water

  • Extra:
  • Rooster
  • plastic zak

Voorbereidingstijd: 15 min

Pekeltijd/droogtijd: 6.5 uur

Bereidingstijd: 15 min

  • Bereiding:
  • Verwarm water in een pannetje en los hierin het pekelzout op en laat het dan helemaal afkoelen.
  • Giet het pekelwater in een plastic zak en doe hier de kippenvleugels bij.
  • Sluit de zak en zet deze in de koelkast voor 2,5 uur.
  • Haal de kippenvleugels uit de pekel en spoel ze goed af onder de kraan.
  • Dep de kippenvleugels droog en kruid de kippenvleugels naar smaak.

  • Leg de kippenvleugels op een rooster en zet dit voor 3 tot 4 uurtjes onafgedekt in de koelkast.
  • Steek de BBQ aan op een indirecte/directe temperatuur van ca. 200 graden.
  • Grill de kippenvleugels om en om tot ze gaar zijn.
  • Eet smakelijk.

1+