Cheddar jalapeno BBQ worstjes

cheddar jalapeno worstjes

Cheddar jalapeno BBQ worstjes

Nadat ik met volle tevredenheid grillworsten had gemaakt met het grillworst pakket van Van Beekum specerijen heb ik me nu gewaagd aan de BBQ worstjes, ook dit was erg leuk om zelf te maken en niet te vergeten ook erg lekker. Hoe heb ik dit gedaan en wat heb je allemaal nodig? Lees hieronder het recept met de bijbehorende foto’s.

  • Benodigdheden:
  • 1 kilo spekplaat
  • 20 gram verse worst mix van Van Beekum specerijen
  • Stuk varkensdarm 32/34
  • Darm en worst mix ook als pakket te koop vers worst pakket
  • 80 gram cheddar kaas in kleine blokjes
  • 2 jalapeno pepers in kleine stukjes (als je van pittig houd kan je er meerdere indoen)

  • Extra:
  • Gehaktmolen met 4.5 mm plaat
  • Worst vulpijp voor op de gehaktmolen
  • Evt doorvoerplaat (vind ik fijn werken)

  • Bereiding:
  • Spoel de varkensdarm door met koud water en laat dit het liefst nog een nachtje in een bak koud water liggen zodat al het zout ervan is verwijdert.
  • Snij de plakken spekplaat in blokken van ca. 5×5 cm.
  • Draai de blokken spekplaat door de gehaktmolen om er mooi gehakt voor de worsten van te draaien.

  • Voeg de BBQ worstjes mix en de cheddar kaas en de jalapeno toe aan het gehakt en meng dit goed door elkaar heen.
  • Verwijder de maalplaat en het mes en plaats eventueel de doorvoerplaat terug en plaats de worst vulpijp nu op de gehaktmolen.
  • Maak de vulpijp iets vochtig en schuif de varkensdarm overheen.
  • Het gemalen gehakt met de cheddar,jalapeno en de kruiden gaan we opnieuw door de molen doen om zo de varkensdarm te vullen.
  • Begeleid de darm langzaam over de vulpijp zorg dat ze iets dikker worden dan de vulpijp die word gebruikt (zijn sommige delen dikker of dunner? geen probleem de worst is aan het einde nog te kneden).
  • Nu heb je een lange worst die we in porties gaan verdelen.
  • Prik met een speld een aantal gaatjes in de darm zodat de lucht die er eventueel inzit eruit kan want dit willen we niet in de worst hebben.
  • Knoop 1 zijde van de darm dicht en bepaal de grootte van de worstjes die je wilt maken.
  • Knijp wat ruimte tussen het vlees en draai de worstjes verschillende keren rond.
  • Wissel de draairichting bij elk worstje af, draai de ene keer linksom en bij het volgende worstje rechtsom. (Draai vaak genoeg zodat die niet open kan gaan bij het los snijden).
  • Als je klaar bent kun je met een mes de worsten van elkaar los snijden.
  • Je heb zojuist je eigen BBQ worstje gemaakt die kan worden afgegrild op de BBQ.
  • Eet smakelijk.

1+