Beef Tataki
- Benodigheden:
- 500 gram Bife de Tira (of andere goede kwaliteit rundvlees zoals bijvoorbeeld ossenhaas)
- 2 tenen knoflook
- 1 bosui
- Zonnebloemolie
- Sesamolie
- Sesamzaadjes
- Peper
- Zout
- Ingrediënten tataki saus:
- 3 el ponzu
- 3 tl sesamolie
- 3 tl sojasaus
- Extra:
- Skilled
- Skilled of Plancha (voor het vlees)
Bereidingstijd: ca. 30 min.
- Bereiding:
- Bereid de BBQ voor op ca. 180 graden direct.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat dit op temperatuur komen.
- Zet de skilled vast op de BBQ met een klein laagje zonnebloemolie en laat dit goed heet worden.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak/frituur deze in de skilled mooi bruin en knapperig en laat deze daarna even uitlekken op keukenpapier.
- Zet een skilled waar het vlees in past of een plancha nu op de BBQ en laat deze ook goed heet worden.
- Smeer een dun laagje sesamolie op het vlees en bestrooi het met peper en zout.
- Bak het vlees 1 minuut per kant zodat het een mooie korst krijgt maar nog rauw van binnen is.
- Laat het vlees even 5 minuten rusten.
- Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en mix de ingrediënten voor de ponzu saus.
- Snijd het vlees nu zo dun mogelijk en serveer het met de tataki saus, bosui, sesamzaadjes en de gefrituurde knoflook.
- Eet smakelijk.