Beef Tataki

Beef Tataki

  • Benodigheden:
  • 500 gram Bife de Tira (of andere goede kwaliteit rundvlees zoals bijvoorbeeld ossenhaas)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosui
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
  • Sesamzaadjes
  • Peper
  • Zout

  • Ingrediënten tataki saus:
  • 3 el ponzu
  • 3 tl sesamolie
  • 3 tl sojasaus
  • Extra:
  • Skilled
  • Skilled of Plancha (voor het vlees)

Bereidingstijd: ca. 30 min.

  • Bereiding:
  • Bereid de BBQ voor op ca. 180 graden direct.
  • Haal het vlees uit de koelkast en laat dit op temperatuur komen.
  • Zet de skilled vast op de BBQ met een klein laagje zonnebloemolie en laat dit goed heet worden.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak/frituur deze in de skilled mooi bruin en knapperig en laat deze daarna even uitlekken op keukenpapier.
  • Zet een skilled waar het vlees in past of een plancha nu op de BBQ en laat deze ook goed heet worden.
  • Smeer een dun laagje sesamolie op het vlees en bestrooi het met peper en zout.
  • Bak het vlees 1 minuut per kant zodat het een mooie korst krijgt maar nog rauw van binnen is.
  • Laat het vlees even 5 minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en mix de ingrediënten voor de ponzu saus.
  • Snijd het vlees nu zo dun mogelijk en serveer het met de tataki saus, bosui, sesamzaadjes en de gefrituurde knoflook.
  • Eet smakelijk.

0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.