Beef/short ribs

beef/short ribs

Beef/short ribs

  • Benodigdheden:
  • Beef/short ribs
  • Kruiden naar keuze (ik heb de dry rub rund van Van Beekum specerijen gebruikt)
  • Appelsap
  • Extra:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Plantenspuit
  • Butcher paper of aluminiumfolie

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: Ca. 9 uur

  • Bereiding:
  • Steek de BBQ aan op een indirecte temperatuur van ca. 110 graden.
  • Verwijder het vlies aan de onderzijde, op het bot kan het nog wel eens heel erg vast zitten, als dat niet los wil kan je het daar eventueel laten zitten.
  • Verwijder de vetlaag aan de bovenzijde zodat je mooi schoon vlees hebt en de rub er goed in kan trekken.
  • Zet het vlees rondom goed in de kruiden en wrijf het er een beetje in.
  • Leg het vlees op de BBQ en nu begint het wachten.
  • Spray om het uur het vlees met wat appelsap.
  • Na 4 uur zal het vlees rond de 70 graden zijn en in de zone zitten (kerntemperatuur zal lange tijd blijven hangen of kan zelfs zakken).
  • Ik heb gekozen om het in butcher paper te pakken (aluminiumfolie kan ook word alleen de korst minder stevig) om de tijd te verkorten. Als je de keuze maakt om het niet in te pakken houd er dan rekening mee dat het zomaar tot 4 uur langer kan duren.
  • Leg het vlees terug op de BBQ tot een kerntemperatuur van 95 graden, bij mij was dit na 5 uur het geval.
  • Haal het vlees van de BBQ en laat dit even 15 minuten rusten onder aluminium folie.
  • Eet smakelijk.

3+