Beef loin ribs

Beef loin ribs

  • Benodigdheden:
  • Beef loin ribs
  • Kruiden naar keuze (ik heb de SPG van van beekum specerijen gebruikt)
  • Extra:
  • Aluminiumfolie

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 200 min

  • Bereiding:
  • Verwijder het vlies aan de binnenkant van de ribs, doe dit doormiddel van de achterkant van een lepel tussen de ribs te steken en het vlies een stukje los te maken, hierna kan je met je handen het vlies verder los trekken.
  • Als dit verwijderd is gaan we beide zijde in de kruiden zetten en goed inwrijven.
  • Stook de BBQ op naar ca. 120 graden indirect.
  • Voeg nu wat rookhout naar keuze toe (ik heb hierbij hout van rode wijnvaten gebruikt).
  • Leg de ribs nu voor 2 uur op de BBQ.
  • Na deze 2 uur gaan we de temperatuur van de BBQ verhogen naar 160 graden indirect.
  • Leg de ribs weer terug op de BBQ voor een uurtje.
  • Haal de ribs van de BBQ.
  • Laat de ribs 20 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
  • Eet smakelijk.

0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.