Aspergecake

Aspergecake

  • Benodigdheden:
  • 600 gram half om half gehakt
  • 6 asperges
  • 2 gekookte eieren
  • Geraspte kaas
  • 18 plakjes ontbijtspek
  • Extra:
  • klein cakeblik ca. 20 cm (groter kan ook maar dan meer ingrediĆ«nten benodigd)
  • Kerntemperatuurmeter
  • Bereidingstijd: ca. 60 min.
  • Bereiding:
  • Steek de BBQ op naar 120 graden indirect.
  • Kook de asperges ca. 5 minuten voor en laat deze daarna afkoelen.
  • Kruid het gehakt naar keuze.
  • Leg de plakjes ontbijtspek in het cakeblik en hang de uiteinde over de rand zodat je hem aan het einde kan sluiten.
  • Bedek de onderzijde en de zijkanten met een laagje gehakt.
  • Strooi wat kaas na smaak eroverheen en daarna verkruimel je het ei eroverheen.
  • Snijd de asperges op maat en leg deze naast elkaar in het blik.
  • Strooi nog wat kaas eroverheen en dek het af met een laagje gehakt.
  • Vouw de uiteinde van het spek nu over het gehakt om het geheel af te sluiten.
  • Zet het cakeblik op de BBQ en laat dit garen tot ongeveer een kern van 60 graden.
  • Haal het cakeblik van de BBQ en giet het vocht eruit.
  • Keer de aspergecake nu om op de BBQ en verwijder het cakeblik.
  • Laat de aspergecake nu doorgaren tot 75 graden.
  • Snij de cake in plakken.
  • Eet smakelijk.

+5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.